Αυγή Μπέσκα Θεοδόση

Αυγή Μπέσκα Θεοδόση

Η Αυγή Μπέσκα Θεοδόση γεννήθηκε στην Ήπειρο, στη Γλύκη Θεσπρωτίας. Απόφοιτος της σχολής Εργοδηγών Δομικών Έργων. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Δραστηριοποιείται στο μαζικό κίνημα, – παιδεία, γυναικείο κίνημα και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εργάσθηκε για την διάσωση των ελεύθερων χώρων – ΦΙΞ, Πατησίων, Βίλλα Δρακοπούλου, Θερμίδα, Εριουργία, κ.α. και για την προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Πρωτοστατεί για την διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου της COLUMBIA και αγωνίζεται με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι, να γίνει Δημόσιο Μουσείο της Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας και χώρος πολιτιστικής δημιουργίας. Εκλέχτηκε για δύο θητείες Δημοτικός Σύμβουλος στο 5ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Μαχητικά υπερασπίστηκε τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Διαμερισματικών Συμβουλίων. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Αθηνών, Υπήρξε μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Διοίκησης και στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γυναικών Ηπείρου, Μέλος της πολιτικής Επιτροπής της ΛΑΕ

Γιώργος Αλεξάτος

Γιώργος Αλεξάτος

Συγγραφέας – ιστορικός, με ενεργό συμμετοχή στην Αριστερά από τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας. Κατάγεται από την Κεφαλονιά, γεννήθηκε στον Αστακό Ακαρνανίας το 1956 και από τα παιδικά του χρόνια ζει στην Αθήνα. Έχει τελειώσει εφτατάξιο νυχτερινό γυμνάσιο εργαζόμενος ως οικοδόμος, ενώ έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος, εκδότης και ιδιοκτήτης καφενείων.

Σαπφώ Αναστασιάδου

Σαπφώ Αναστασιάδου

Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος. Ενταγμένη από νεαρή ηλικία στα κινήματα της αριστεράς

Ευστράτιος (Στράτος) – Γεώργιος Ασμάνης

Ευστράτιος (Στράτος) – Γεώργιος Ασμάνης

Φυσικοθεραπευτής , ελεύθερος επαγγελματίας. Από τα μαθητικά χρόνια στην αριστερά , στη συνέχεια στο σπουδαστικό κίνημα και εδώ και τριάντα χρόνια από διάφορες θέσεις στον κλαδικό μου χώρο . Τώρα εκλεγμένος στη διοικούσα επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και στη Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών – ΝΠΔΔ

Κίμων Αναστασιάδης – Αϊνατζόγλου

Κίμων Αναστασιάδης – Αϊνατζόγλου

Ομότιμος Καθηγητής Φυσικών Επιστημών Παν/μίου Δυτικής Αττικής Πρόεδρος του Μαρξιστικού Χώρου Μελέτης & Έρευνας (ΜΑ.ΧΩ.Μ.Ε.) Παρών στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες του λαού μέσα από τις οργανώσεις της Αριστεράς από νεανική ηλικία.

Δημήτρης Βασταρδής

Δημήτρης Βασταρδής

Γεννήθηκε το 1965 στην ΑΘΗΝΑ και ζει στα Πατήσια. Απόφοιτος του νυχτερινού Λυκείου με σπουδές στα οικονομικά. Εργάζετε ως συμβασιούχος στους ΟΤΑ στο Διοικητικό Οικονομικό Τμήμα, επί είκοσι χρόνια ήταν εργαζόμενος στα χρηματοοικονομικά (ΤΕΞΑΚΟ) και στέλεχος του σωματείου. Ξεκίνησε την πολιτική δράση ως μέλος του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και ιδρυτικό μέλος της ΛΑΕ. Συμμετέχει συνδικαλιστικά στους συμβασιούχους των ΟΤΑ, στα κινήματα για την σωτηρία του Ποδονίφτη (5η κοινότητα) και στα κινήματα των γειτονιών. Μέλος της ΝΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ της ΛΑΕ.

Παρασκευή (Βούλα) Γιαννίτση

Παρασκευή (Βούλα) Γιαννίτση

Έφη Γρανιτσιώτη

Έφη Γρανιτσιώτη

Ονομάζομαι Έφη Γρανιτσιώτη. Γεννήθηκα στην Αθήνα το έτος 1988, όπου και κατοικώ σήμερα. Αποφοίτησα από τη Νομική Αθήνας το 2011 και παρακολούθησα μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και στον Τομέα Β’ Ιδιωτικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση το εργατικό δίκαιο και ασκώ μάχιμη δικηγορία από το έτος 2014. Έχω έντονη πολιτική και κινηματική δράση ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Φρύνη Διαλέτη

Φρύνη Διαλέτη

Αθηνά Γερακούδη

Αθηνά Γερακούδη

Συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος.Από νεαρή ηλικία  συμμετέχω στα κινήματα της αριστεράς. Είμαι ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού  και του ΣΥΡΙΖΑ . Σήμερα είμαι μέλος  της Λαϊκής Ενότητας. 

Χρυσόστομος (Μάκης) Γκίκας

Χρυσόστομος (Μάκης) Γκίκας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης των ΤΕΙ, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, στο οικονομικό τμήμα, του νοσοκομείου των παίδων «Π & Α Κυριακού». Εντάχθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην ΚΝΕ, κατόπιν στον Συνασπισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μέλος της ΛΑΕ. Με δράση στο εργατικό, αντιπολεμικό και ΛΟΑΤΚΙ κίνημα. Είναι μέλος του ΔΣ του σωματείου στο νοσοκομείο που εργάζεται.

Ευαγγελία (Λίτσα) Γράψα – Κοκκοράκη

Ευαγγελία (Λίτσα) Γράψα – Κοκκοράκη

Γεννήθηκε στην Λευκάδα, στο χωριό Άνω Εξάνθεια. Είναι συνταξιούχος αισθητικός – εκπαιδευτικός στην δευτεροβάθμια Τεχνολογική εκπαίδευση. Δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα, σαν μέλος της διοίκησης του σωματείου Αισθητικών Ελλάδας. Συμμετείχε στην διάσωση των ελεύθερων χώρων: Βίλλα Δρακοπούλου, Πάρκο Κύπρου και Πατησίων, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, και ήταν ιδρυτικό μέλος της κίνησης «Πρωτοβουλία Συνταξιούχων». Μέλος του πολιτικού κόμματος «Λαϊκή Ενότητα».

Αικατερίνη Μ. Δωρή

Αικατερίνη Μ. Δωρή

Αρχιτέκτονας Εσωτερικών Χώρων.Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, με τον σύζυγό της Βαγγέλη Δεληπέτρο. Εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων το 2011 με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη» και το 2013 ανεξαρτητοποιήθηκε. Αντιδήμαρχος Σχεδίου Πόλεως & Πολεοδομίας (2012), Πρόεδρος του «Αθήνα 984» (2013), εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής (ΕΣΔΝΑ), τακτικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας).Μέλος του ΔΣ της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ) έως το 2017, εκπροσωπώντας την «Ανοιχτή Πόλη», με την οποία ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2014. Μέλος της εταιρείας Αρχιτεκτονικών Μελετών “Μιχαήλ Δωρής & Σια” ΕΕ (1988- 2012). Κατά το παρελθόν, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί στην Τεχνική Υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας, στο «Φεστιβάλ Αθηνών» και ως Εκπαιδευτικός Συνεργάτης στον ΑΚΤΟ.

Εύη Διαπούλη

Εύη Διαπούλη

Γεννήθηκα, κατοικώ και κατάγομαι από την Αθήνα. Φοίτησα στο 39ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και στο 6ο Γυμνάσιο – Λύκειο Κυψέλης. Αποφοίτησα από την Σχολή Δοξιάδη Έργων αρχιτέκτονος Πτυχιούχος της Academia delle Belle Arti – Firenze, Italia. Μέλος Ε.Ε.Τ.Ε. Μεταπτυχιακά στα Παιδαγωγικά 1) ΠΑΤΕΣ ΣΕΛΕΤΕ 2) Στη δια βίου εκπαίδευση ΕΡΓΑΣΙΑ: Εκπαιδευτικός στη Μέση Επαγγελματική Εκπαίδευση σε Ημερήσια και Νυκτερινά ΤΕΛ Εκπαιδευτικός σε Δημόσια ΙΕΚ και Μέλος της τριμελούς επιτροπής Πιστοποίησης των ΙΕΚ Συντονίστρια εκπαιδευτικός ΚΕΚ σε Αθήνα – Λέσβο – Καστοριά – Άργος Ορεστικό – Χρυσούπολη Καβάλας. Εκπαιδευτικός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Γκράβας – Πατήσια για την προετοιμασία μαθητών για το μάθημα του Σχεδίου των Πανελληνίων Εξετάσεων. Συνδικαλίστρια Μετά την Δημόσια εκπαίδευση, διατηρούσα Γραφείο Διακοσμητικών Μελετών -Ομήρου & Σόλωνος

Κατερίνα Θεοχάρη

Κατερίνα Θεοχάρη

Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα – Άνω Κυψέλη. Κατάγεται από την ιστορική Παύλιανη του Ν. Φθιώτιδας και από αντιστασιακή οικογένεια στην περίοδο 1941-1947. Είναι απόφοιτος ΤΕΙ λογιστικής και εργάστηκε σε ασφαλιστικά ταμεία και στο ΙΚΑ. Από μαθήτρια ανέπτυξε πολιτική δράση στη ΚΝΕ και στο ΚΚΕ και στη συνέχεια στον ΣΥΝ-Σύριζα με τον οποίο ήταν υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2007 και του 2009 στο νομό Φθιώτιδας. Αποχώρησε από τον Σύριζα το 2010 διαφωνώντας πολιτικά. Στο διάστημα 2003-2011 υπήρξε σύμβουλος στο 6ο διαμέρισμα του Δήμου Αθήνας. Πρωτοστάτησε με άλλους κατοίκους της περιοχής στο άνοιγμα και τη διάσωση της δημοτικής αγοράς Κυψέλης, στη λειτουργία της ως πολιτιστικό-κοινωνικό κέντρο και την ανακήρυξή της ως διατηρητέο μνημείο. Συμμετείχε στη διάσωση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων. Συμμετείχε ακόμη στους αντιφασιστικούς αγώνες των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα. Συμμετέχει ενεργά στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Ανδρέας Ζαφείρης

Ανδρέας Ζαφείρης

Μαρία Ισίδου

Μαρία Ισίδου

Είναι απόφοιτη του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων. Από 15 χρονών, έως και σήμερα, ασχολείται με το θέατρο. Από το 2003 είναι υπάλληλος Ο.Τ.Α. Ζει στα Εξάρχεια και ενώ έχει ταξιδέψει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, θεωρεί ότι η Αθήνα είναι η ομορφότερη και η ιδανικότερη. Αγαπά την Αθήνα και θέλει να αγωνιστεί για να γίνει αυτό που της αξίζει.

Νικόλαος Κάρδαρης

Νικόλαος Κάρδαρης

Ο Νικόλαος Κάρδαρης του Αριστείδη και της Μαίρης γεννήθηκε στις 11/11/1986. Πήρε τη βασική εκπαίδευση στα σχολεία της Γαστούνης και κατόπιν τέλειωσε τον Α΄ κύκλο σπουδών στον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΤΕΛ Αμαλιάδας. Ακολούθως αποφοίτησε από τη Σχολή Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, στον Τομέα Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής στην Αθήνα. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Παρακολούθησε σεμινάρια Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού σε Ιταλία-Γερμανία-Ελβετία, εργαζόμενος σε μεγάλες εταιρείες πρώτων υλών και μεγάλα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και Γερμανία. Επέστρεψε στη Γαστούνη και εργάσθηκε στην οικογενειακή του επιχείρηση, στο διάστημα δε αυτό διετέλεσε: Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλονιτών Γαστούνης 2006-1010. Πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων Γαστούνης 2008-2010. Μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας 2014-2016. Αντιπρόσωπος στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας 2014-2016. Το 2015 πήρε το δίπλωμα του ISO-22000 του Τεχνικού Ασφάλειας Τροφίμων.

Θανάσης Κλειτσίκας

Θανάσης Κλειτσίκας

45 χρόνια κρίνομαι στον αγώνα της συνέπειας, τιμής και αξιοπρέπειας. Πριν 40 χρόνια, ως εργαζόμενος φοιτητής, κρίθηκε αναγκαίο να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου. Σήμερα κρίνεται αναγκαίο να προσφέρω στο ψηφοδέλτιο των δημοτικών εκλογών.

Ιωάννα Κολοβού

Ιωάννα Κολοβού

Η Ιωάννα Κολοβού είναι Δημοσιογράφος-Δικηγόρος. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, αλλά ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Δούλεψε σε πολλές εφημερίδες , περιοδικά, ραδιοσταθμούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Ξεχωρίζει στη δουλειά της τις εκπομπές «Μονόγραμμα» και «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική» , με την Ηρώ Σγουράκη. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, από το 1990, εργάστηκε στις εφημερίδες ΠΡΩΤΗ και ΒΡΑΔΥΝΗ στην οποία διετέλεσε αιρετή εκπρόσωπος των εργαζομένων επί 11 συνεχή χρόνια. Ιδρυτικό Μέλος της Επιτροπής Ελληνοτουρκικής Φιλίας, με πρόεδρο τον Μίκη Θεοδωράκη (1987). Υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του υπουργού Επικρατείας Μίκη Θεοδωράκη (1990-92). Από την ίδρυσή του την 1η Δεκεμβρίου του 2010 ήταν υπεύθυνη Τύπου και Ενημέρωσης στο Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, μέχρι τη διάλυσή του. Εξελέγη αντιπρόσωπος στο 8ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Έχει ένα γιο 22 ετών. Τον μεγάλωσε μόνη της αφού ο πατέρας του, ο σκηνοθέτης Γιώργος Εμιρζάς πέθανε, όταν ο γιος της ήταν 3 ετών.

Γιάννης Κοκκοράκης

Γιάννης Κοκκοράκης

Γεννήθηκε στη Σκάλα Λακωνίας. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε στο χώρο του φαρμάκου ως Ιδιωτικός Υπάλληλος σε φαρμακαποθήκες. Ενεργό μέλος του σωματείου φαρμακουπαλλήλων. Δραστηριοποιήθηκε στο μαζικό κίνημα. Συγκεκριμένα στους συνταξιούχους, στη Βίλα Δρακοπούλου, σε δομές αλληλεγγύης και στο συνδικαλιστικό κίνημα, ως μέλος του ΔΣ του σωματείου ΣΕΤΕΑ (ταχυμεταφορών) και εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ). Είναι συνταξιούχος από το 2015. 

Κώστας Κότσιαλος

Κώστας Κότσιαλος

Γεννήθηκα στο χωριό Καστρί Φθιώτιδας. Οικονομολόγος, Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ. Επάγγελμα Φοροτεχνικός. Δραστήριο μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος επί χρόνια. Διετέλεσα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού και υποψήφιος βουλευτής σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και υποψήφιος Ευρωβουλευτής τις προηγούμενες Ευρωεκλογές. Το 2010 Εντάχθηκα στη συλλογικότητα ΜΑΑ (Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής) για την ανατροπή των μνημονίων. Το 2014 αρνήθηκα να συμμετέχω στις εκλογικούς συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας τι πολιτική θα ακολουθήσει. Οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ καθόρισαν τη στάση μου εκ των προτέρων. Δεν έτρεφα αυταπάτες, τι πολιτική θα ακολουθούσε η σημερινή κυβέρνηση. Απλώς είναι η συνέχεια των άλλων κυβερνήσεων. Σήμερα ανήκω στη συλλογικότητα ΣΧΕΔΙΟ Β (PLAN Β).

Στέλιος Κυδωνάκης

Στέλιος Κυδωνάκης

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1960. Κατοικεί στου Γκύζη τα τελευταία 30 χρόνια. Σπούδασε Ηλεκτρονικός στην Σιβιτανίδειο ενώ παράλληλα εργαζόταν σε εργοστάσια και οικοδομές. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ στο ΑΤΕΙ Πειραιά. Εργάστηκε σαν εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σαν τεχνικός δικτύων στον ΟΤΕ. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες της γενιάς του, μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς. Μέλος του Συνασπισμού και στην συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι το καλοκαίρι του 2015 οπότε και αποχώρησε μετά την μνημονιακή μετάλλαξή του. Μέλος της Λαϊκής Ενότητας από την ίδρυσή της. Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στον ΟΤΕ όπου εκλέχθηκε, αντιπρόεδρος της ΕΕΤΕ-ΟΤΕ, μέλος ΕΕ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Θόδωρος Μαρκόπουλος

Θόδωρος Μαρκόπουλος

Ιατρός χειρούργος. Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1943. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκα 40 χρόνια ως γενικός χειρούργος σε δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και στο 3ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ. Μετείχα στην Νεολαία Λαμπράκη και στο κίνημα της γενιάς του 114 και του 15%. Συνδικαλιστικά ήμουν εκλεγμένο μέλος του ΣΦΙΑ, ΔΕΣΠΑ και ΕΦΕΕ. Μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ, του ΣΕΥΠΙΚΑ και της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ των γιατρών του ΙΚΑ.   

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Έζησε στα Εξάρχεια για πολλά χρόνια. Παντρεμένος με μια κόρη. Σπούδασε στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία. Εργάσθηκε στην χημική βιομηχανία , στην VITA Α.Ε. και στην ΠΟΛ. ΚΑΤ. Α.Ε. Στην εκπαίδευση εργάσθηκε κυρίως στο Τ.Ε.Ι. της Αθήνας από το 1987 έως το 2011 οπότε συνταξιοδοτήθηκε. Η πολιτική του δράση άρχισε το 1962 – 63 με το κίνημα του 15% για την παιδεία. Φοιτητής στο Χημικό, από το 1964 δραστηριοποιείται στο φοιτητικό κίνημα. Από το 1974 μέχρι σήμερα συμμετέχει δραστήρια στην Ένωση Ελλήνων Χημικών. Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας και Α΄ Αντιπρόεδρος. Επίσης συμμετείχε και στα κοινά του Τ.Ε.Ι. Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Μέλος του Συνασπισμού από το 1990 . Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής των καθηγητών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Και μετά του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Αύγουστο του 2015 μέλος της ΛΑΕ. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Αριστερού Ρεύματος.

Καλλιόπη Μαντά

Καλλιόπη Μαντά

Γεννήθηκα το 1951, στην Αθήνα όπου και κατοικώ έως σήμερα. Υπήρξα μέλος του ΚΚΕ έως την διάσπαση του 1991. Έχω συμμετάσχει σαν εθελόντρια στην «Στροφή» για δέκα χρόνια περίπου. Ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΙΦΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ) και εργάστηκα σε αυτό μέχρι το 2016 που αποχώρησα

Ελευθερία Μεταξά

Ελευθερία Μεταξά

Ιδιωτική υπάλληλος και μητέρα δυο παιδιών. Δραστήριο μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 95ου Δημοτικού και του 6ου Γυμνασίου Αθηνών. Συντονίστρια του παιδικού τμήματος της ΛΕΣΧΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του Νέου Κόσμου για τρία χρόνια. Θεατρικές σπουδές, βασικό μέλος στο Συντονιστικό της Πλατφόρμας ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, μέλος στην οργανωτική επιτροπή του 1ου Φεστιβάλ Γυναικείας Δραματουργίας. Πρωτοπόρος σε δράσεις υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων του γυναικείου φύλου. Μελετά κοινωνιολογία, ψυχολογία και ενδιαφέρεται για την ολιστική ιατρική. Ερασιτέχνης λογοτέχνης.

Ευαγγελία Μεταξά

Ευαγγελία Μεταξά

Γεννήθηκε στην Λευκάδα και μεγάλωσε στην Αθήνα (Γκύζη) όπου και τελείωσε το εξατάξιο οικονομικό γυμνάσιο. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην διαφήμιση ως media planner σε αρκετές εταιρίες του χώρου. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες της γενιάς της. Πάλεψε μέσα από το γονεϊκό κίνημα και στα κινήματα για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και την ποιότητα της ζωής μας. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκε Σύμβουλος στην 7η Δημ. Κοινότητα Αθήνας με την Ανοιχτή Πόλη από την οποία αποχώρησε μετά την μνημονιακή συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάνια ( Γεσθημανή ) Παπαδημητρίου

Μάνια ( Γεσθημανή ) Παπαδημητρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο στο Ιστορικό Αρχαιολογικό και στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Παίζει και σκηνοθετεί στο θέατρο τα τελευταία 35 χρόνια. Συνεργάστηκε με όλα τα Κρατικά και πολλά Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα και με μικρές επιχορηγούμενες και όχι ομάδες. Απέσπασε δυο βραβεία. Ένα στο θέατρο για ερμηνεία πρώτου γυναικείου ρόλου (2004 για το Γάλα στο Εθνικό θέατρο) και ένα στον κινηματογράφο για ερμηνεία πρώτου γυναικείου ρόλου (2001 στο Θα το Μετανιώσεις της Κατερίνας Ευαγγελάκου). Ασχολείται με την πολιτική και στον ακτιβισμό από το 2004 (εκλογές με τον σύριζα και συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την διεθνή ειρήνη για την καταγγελία των βομβαρδισμών και του ισραηλινού απαρτχάιντ στη Γάζα κ.α.). Διατέλεσε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον σύριζα από τον Μάιο ως τον Δεκέμβριο του 2014. Αποχώρησε από τον σύριζα μαζί με τους 38 βουλευτές που καταψήφισαν την προσχώρηση στα μνημόνια, μετά το δημοψήφισμα και την υπογραφή της 13ης Ιουλίου του 2015.

Ασημάκης (Μάκης) Παλαπάνης

Ασημάκης (Μάκης) Παλαπάνης

Φωτεινή Παναγοπούλου - Ζολώτα

Φωτεινή Παναγοπούλου - Ζολώτα

Γεννήθηκε στη Δάφνη Καλαβρύτων και μεγάλωσε στον Κεραμεικό. Απόφοιτος σχολής πληροφορικής, εργάζεται υπάλληλος σε ιδιωτική εταιρεία. Κατοικεί στην Κυψέλη παντρεμένη και έχει ένα γιό. Δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικά και φιλοζωικά θέματα.

Νίκος Παπανικολάου

Νίκος Παπανικολάου

Ο Νίκος Παπανικολάου Σπούδασε Νομική Επιστήμη. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
Υπήρξε για 20 χρόνια μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΕΕΔΥΕ – Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Απελλής Ρόζος

Απελλής Ρόζος

Γεννήθηκα στην Αθήνα σε μια οικογένεια πολιτικοποιημένη, χωρίς δογματισμούς. Είμαι απόφοιτος Λυκείου. Δραστηριοποιήθηκα πολιτικά στην Αριστερά, χωρίς κομματική ένταξη. Τομέας δράσης ήταν οι ελεύθεροι χώροι. Ήμουν συνδικαλιστικό στέλεχος στο χώρο της δουλειάς μου (Σχολικός Φύλακας). Αγωνίζομαι για τα ιδανικά της Αριστεράς χωρίς ανταλλάγματα. Δουλεύω στον Δήμο Αθηναίων ως σχολικός φύλακας και ως εργαζόμενος βλέπω τα προβλήματα της πόλης έντονα και σε όλη την έκτασή τους.

Βασίλης Πριμικίρης

Βασίλης Πριμικίρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από τον Ελαφότοπο Ζαγορίου. Στα χρόνια της δικτατορίας έφυγε στο εξωτερικό. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης «La Sapienza». Στην Ιταλία δραστηριοποιήθηκε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Μέλος και στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Διώχτηκε και κυνηγήθηκε από την χούντα για την δράση του. Συνελήφθη το 1973 και πέρασε από το σπουδαστικό της ασφάλειας. Υπηρέτησε το κίνημα των αποδήμων. Μέλος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης (PRC). Μετά το 13ο Συνέδριο αποχώρησε από το ΚΚΕ και συνέχισε μέσα από τις γραμμές του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2ο Συνέδριο του ΣΥΝ μέλος της ΚΠΕ. Επανεκλέγεται στο 4ο, 5ο και 6ο Συνέδριο. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Από τον Αύγουστο του 2015 διαφωνώντας με την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και συμμετείχε στην ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας. Μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ και της ΠΓ της ΚΕ του Αριστερού Ρεύματος της ΛΑΕ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής στα Γιάννενα με τον ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και τελευταία με την ΛΑΕ στην Αττική. Μέλος της Πανηπειρωτικής ΣΕ. Με πλούσια αρθρογραφία σε διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες.

Βασίλης Στάμος

Βασίλης Στάμος

Γεννήθηκα στα Γιάννενα. Είμαι απόφοιτος της Ζωσιμαίας σχολής Ιωαννίνων και πτυχιούχος της σχολής Πλοιάρχων Ε.Ν. Για μερικά χρόνια εργάστηκα σε ποντοπόρα πλοία, σαν Ανθυποπλοίαρχος Ε.Ν. Στη συνέχεια σπούδασα φωτογραφία στον ΑΚΤΟ και μετά στα ΤΕΙ της Αθήνας στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων. Από το 1990 είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και διατηρώ Φωτογραφείο στην Κυψέλη. Επί σειρά ετών διετέλεσα πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 131ου και  26 ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και του  39 ου Γυμνασίου και 39 ου Γενικού Λυκείου. Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων 5-6 ου Διαμερίσματος και εκπρόσωπος γονέων στη Σχολική Επιτροπή 5-6 ου Διαμερίσματος. Είμαι μέλος της διοίκησης της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας και της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων. Κατοικώ μόνιμα στην Κυψέλη τα τελευταία 30 χρόνια.

Ευγενία Σταθακοπούλου

Ευγενία Σταθακοπούλου

Γεννήθηκα το 1970 στην Κατερίνη σπούδασα Φιλοσοφία στο  ΕΚΠΑ , Κοινοτική Ψυχιατρική στην Ιατρική  Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Msc και Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής MBA. Τα τελευταία είκοσι χρόνια  δουλεύω στην Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις. Είμαι επίσης Ψυχαναλύτρια μέλος της Σχολής των Φόρουμ του Λακανικού Πεδίου. Αυτό το χρόνο εργάζομαι ως Θεραπεύτρια Π.Ε. στη Μονάδα Άμεσης Πρόσβασης του ΟΚΑΝΑ . Κατεβαίνω γιατί δουλεύοντας στο Κέντρο της Αθήνας γνωρίζουμε και θέτουμε σε προτεραιότητα τα προβλήματα των εξαρτημένων. Διπλά, ίσως και πολλαπλά ευάλωτοι συρόμενοι σε δικαστήρια και φυλακές φτωχαίνουν και δεν θεραπεύονται ενώ οι Δομές μας δεν καλύπτουν τις ανάγκες τους κυρίως για ένταξη. Κατεβαίνω επίσης γιατί κάθε μέρα ως επαγγελματίας της Υγείας δέχομαι και μία ακόμη ματαίωση από το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας όταν πρέπει να φροντίσω ολιστικά έναν εξαρτημένο, κυρίως του δρόμου.

Άννα Τσαγκαντάκη (Γεράκη)

Άννα Τσαγκαντάκη (Γεράκη)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Στα 19 μου χρόνια ανέβηκα στην Αθήνα. Παντρεύτηκα. Έχω δυο παιδιά. Τέλειωσα Γυμνάσιο και Λύκειο. Εργάστηκα επί 35 χρόνια συνολικά. Αρχικά ως εμποροϋπάλληλος και στην συνέχεια, ως έμπορος και βιοτέχνης. Μέλος των Δ.Σ. συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, σε δημοτικό και γυμνάσιο της περιοχής. Αργότερα, στους Ε.Β.Ε. του Αγίου Παντελεήμονα. Με έντονη πολιτική δράση σε οργανώσεις της αριστεράς. Αρχικά μέλος του ΚΚΕ. Παρούσα στην ίδρυση του Συνασπισμού. Γραμματέας της οργάνωσής του στον Άγιο Παντελεήμονα. Επίσης εκλεγμένο μέλος στη νομαρχιακή Α’ Αθήνας του Συνασπισμού. Από το καλοκαίρι του 2015 μέλος της Λαϊκής Ενότητας.

Ζαχαρίας (Χάρης) Σταυρινουδάκης

Ζαχαρίας (Χάρης) Σταυρινουδάκης

Γεννήθηκα στις 23/09/1952 στην Ικαρία σε δημοκρατικό (αριστερό) περιβάλλον με προσφυγικές ρίζες. Οικογενειακή κατάσταση: άγαμος. Επάγγελμα: Εργάζομαι ως φοροτεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας. Σπουδές: Σπούδασα στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, πρώηνΑ.Σ.Ο.Ε.Ε. διοίκηση επιχειρήσεων. Ξένες γλώσσες: Aγγλικά. Πολιτικές/Κοινωνικές δραστηριότητες: Δραστηριοποιήθηκα στο φοιτητικό κίνημα την περίοδο της δικτατορίας, είχα και έχω ενεργή συμμετοχή σε κινήματα και δράσεις αλληλεγγύης, προστασίας του περιβάλλοντος κλπ. ως ενεργός πολίτης. Συμμετέχω στο ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑΣ, στην ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ του 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, στο Συμβούλιο της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΙΑΣ του Δήμου Αθηναίων της οδού Ξεναγόρα 6 και συντονίζω τη ΔΟΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ

Γιάννης Φιλίππου

Γιάννης Φιλίππου

Γεννήθηκα το 1971 στην Αθήνα και κατοικώ στο Νέο Κόσμο. Είμαι άγαμος. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου σε τεχνικό επαγγελματικό λύκειο και είμαι πτυχιούχος ηλεκτρολόγος. Στην περίοδο των μνημονίων υπήρξα για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος. Αυτή τη στιγμή βιοπορίζομαι, εργαζόμενος στον τομέα παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Η άμεση εμπλοκή μου με τα κοινά ξεκίνησε το 2010, μέσα από συλλογικότητες και φορείς, για ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην ενότητα και την αλληλεγγύη του λαού μέσα από τον αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών και ανακούφιση την αδυνάτων.