Οι υποψήφιοι του Μετώπου Ανατροπής για την Αθήνα δίνουν και σήμερα την μάχη των Εκλογών.

Στο πλευρό της Λαϊκής Ενότητας, της συνεπούς, αντιμνημονιακής, ριζοσπαστικής, μαχητικής Αριστεράς που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.

Στην Α’ Αθήνας κατεβαίνει η Αυγή Μπέσκα – Θεοδόση, επικεφαλής του Μετώπου Ανατροπής για την Αθήνα.​​ 

Στην​​ ίδια εκλογική περιφέρεια​​ είναι υποψήφιοι βουλευτές με την Λαϊκή Ενότητα οι:​​ Βούλα Γιαννίτση, Αργύρης Ευστρατιάδης, Πίτσα Μαντά, Ευαγγελία Μεταξά, Νίκος Παπανικολάου και Βασίλης Στάμος.

Επίσης οι υποψήφιοι του Μετώπου Ανατροπής για την Αθήνα στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑ.Ε στις εξής εκλογικές περιφέρειες: ​​ 

Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε. η Μάνια Παπαδημητρίου.​​ Στον δυτικό Τομέα Αθήνας ο Γιώργος Αλεξάτος.​​ Στον Βόρειο Τομέα Αθήνας ο Κίμων Αναστασιάδης Αϊνατζόγλου.​​ Στην Ανατολική Αττική ο Βασίλης Πριμικίρης και η Αναστασία Σιδέρη.​​ Στην Σάμο η Ευγενία Σταθακοπούλου. Στην Αιτωλοακαρνανία ο Λευτέρης Μπέτσης.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία και καλό αγώνα

Ακολουθεί μικρή παρουσίαση των υποψηφίων

Αυγούλα (Αυγή) Μπέσκα - Θεοδόση

Η Αυγή Μπέσκα Θεοδόση γεννήθηκε στην Ήπειρο, στη Γλύκη Θεσπρωτίας. Απόφοιτος της σχολής Εργοδηγών Δομικών Έργων. Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Δραστηριοποιείται στο μαζικό κίνημα, – παιδεία, γυναικείο κίνημα και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Εργάσθηκε για την διάσωση των ελεύθερων χώρων – ΦΙΞ, Πατησίων, Βίλλα Δρακοπούλου, Θερμίδα, Εριουργία, κ.α. και για την προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Πρωτοστατεί για την διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου της COLUMBIA και αγωνίζεται με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την διάσωση και αξιοποίηση του εργοστασίου. Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι, να γίνει Δημόσιο Μουσείο της Ελληνικής Μουσικής και Δισκογραφίας και χώρος πολιτιστικής δημιουργίας. Εκλέχτηκε για δύο θητείες Δημοτικός Σύμβουλος στο 5ο Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Μαχητικά υπερασπίστηκε τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Διαμερισματικών Συμβουλίων. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Υποψήφια Βουλευτής στην Α’ Αθηνών, Υπήρξε μέλος στο Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Διοίκησης και στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γυναικών Ηπείρου, Μέλος της πολιτικής Επιτροπής της ΛΑΕ.

 

 

 

Βούλα Γιαννίτση Υποψήφια Α’ Αθήνας​​ 

 

 

 

Αργύρης Ευστρατιάδης Υποψήφιος Α’ Αθήνας

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948. Το 1956 ήλθε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την ΑΣΟ&ΕΕ. Από το 1976 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Πήρε ​​ σύνταξη το 2008. Από το 1975 μέχρι το 13ο Συνέδριο ήταν Μέλος του ΚΚΕ. Μετά στον Συνασπισμό Και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον Ιούλιο του 2015. Από τότε μέχρι σήμερα είναι ενεργό μέλος της ΛΑΕ. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά.

​​ Καλλιόπη (Πίτσα) Μαντά Υποψήφια Α’ Αθήνας​​ 

Γεννήθηκα το 1951, στην Αθήνα όπου και κατοικώ έως σήμερα. Υπήρξα μέλος του ΚΚΕ έως την διάσπαση του 1991. Έχω συμμετάσχει σαν εθελόντρια στην «Στροφή» για δέκα χρόνια περίπου. Ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΚΙΦΑ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ) και εργάστηκα σε αυτό μέχρι το 2016 που αποχώρησα

Ευαγγελία Μεταξά Υποψήφια Α’ Αθήνας

Γεννήθηκε στην Λευκάδα και μεγάλωσε στην Αθήνα (Γκύζη) όπου και τελείωσε το εξατάξιο οικονομικό γυμνάσιο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην διαφήμιση ως media planner σε αρκετές εταιρίες του χώρου. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες της γενιάς της. Πάλεψε μέσα από το γονεϊκό κίνημα και στα κινήματα για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και την ποιότητα της ζωής μας. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 εκλέχτηκε Σύμβουλος στην 7η Δημ. Κοινότητα Αθήνας με την Ανοιχτή Πόλη από την οποία αποχώρησε και ανεξαρτητοποιήθηκε το 2015. Υπήρξε μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ ως το καλοκαίρι του 2015. Εντάχθηκε στην Λαϊκή Ενότητα, αμέσως μετά την μνημονιακή συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Νίκος Παπανικολάου Υποψήφιος Α’ Αθήνας

Ο Νίκος Παπανικολάου Σπούδασε Νομική Επιστήμη. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Γεωλογικών​​ και Μεταλλευτικών Ερευνών.​​ Υπήρξε για 20 χρόνια μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΕΕΔΥΕ – Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

 

Βασίλης Στάμος​​ Υποψήφιος Α’ Αθήνας

Γεννήθηκα στα Γιάννενα. Είμαι απόφοιτος της Ζωσιμαίας σχολής Ιωαννίνων και πτυχιούχος της σχολής Πλοιάρχων Ε.Ν. Για μερικά χρόνια εργάστηκα σε ποντοπόρα πλοία, σαν Ανθυποπλοίαρχος Ε.Ν. Στη συνέχεια σπούδασα φωτογραφία στον ΑΚΤΟ και μετά στα ΤΕΙ της Αθήνας στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων. Από το 1990 είμαι επαγγελματίας φωτογράφος και διατηρώ Φωτογραφείο στην Κυψέλη. Επί σειρά ετών διετέλεσα πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 131ου​​ και  26​​ ου​​ Δημοτικού Σχολείου, καθώς και του  39​​ ου​​ Γυμνασίου και 39​​ ου​​ Γενικού Λυκείου. Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων 5-6​​ ου​​ Διαμερίσματος και εκπρόσωπος γονέων στη Σχολική Επιτροπή 5-6​​ ου​​ Διαμερίσματος. Είμαι μέλος της διοίκησης της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας και της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων. Κατοικώ μόνιμα στην Κυψέλη τα τελευταία 30 χρόνια.

 

Γεσθημανή (Μάνια) Παπαδημητρίου Υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας​​ 

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο στο Ιστορικό Αρχαιολογικό και στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Παίζει και σκηνοθετεί στο θέατρο τα τελευταία 35 χρόνια. Συνεργάστηκε με όλα τα Κρατικά και πολλά Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα και με μικρές επιχορηγούμενες και όχι ομάδες. Απέσπασε δυο βραβεία. Ένα στο θέατρο για ερμηνεία πρώτου γυναικείου ρόλου (2004 για το Γάλα στο Εθνικό θέατρο) και ένα στον κινηματογράφο για ερμηνεία πρώτου γυναικείου ρόλου (2001 στο Θα το Μετανιώσεις της Κατερίνας Ευαγγελάκου). Ασχολείται με την πολιτική και στον ακτιβισμό από το 2004 (εκλογές με τον σύριζα και συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την διεθνή ειρήνη για την καταγγελία των βομβαρδισμών και του ισραηλινού απαρτχάιντ στη Γάζα κ.α.). Διατέλεσε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον σύριζα από τον Μάιο ως τον Δεκέμβριο του 2014. Αποχώρησε από τον σύριζα μαζί με τους 38 βουλευτές που καταψήφισαν την προσχώρηση στα μνημόνια, μετά το δημοψήφισμα και την υπογραφή της 13ης Ιουλίου του 2015.

 

Γιώργος Αλεξάτος​​ Υποψήφιος​​ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών

Συγγραφέας – ιστορικός, με ενεργό συμμετοχή στην Αριστερά από τα τελευταία χρόνια της δικτατορίας. Κατάγεται από την Κεφαλονιά, γεννήθηκε στον Αστακό Ακαρνανίας το 1956 και από τα παιδικά του χρόνια ζει στην Αθήνα. Έχει τελειώσει εφτατάξιο νυχτερινό γυμνάσιο εργαζόμενος ως οικοδόμος, ενώ έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος, εκδότης και ιδιοκτήτης καφενείων.

 

Κίμων Αναστασιάδης – Αϊνατζόγλου​​ Υποψήφιος Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

Ομότιμος Καθηγητής Φυσικών Επιστημών Παν/μίου Δυτικής Αττικής Πρόεδρος του Μαρξιστικού Χώρου Μελέτης & Έρευνας (ΜΑ.ΧΩ.Μ.Ε.) Παρών στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες του λαού μέσα από τις οργανώσεις της Αριστεράς από νεανική ηλικία.

 

 

Βασίλης Πριμικίρης Υποψήφιος Ανατολικής Αττικής

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από τον Ελαφότοπο Ζαγορίου. Στα χρόνια της δικτατορίας έφυγε στο εξωτερικό. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης «La Sapienza». Στην Ιταλία δραστηριοποιήθηκε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα. Μέλος και στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Διώχτηκε και κυνηγήθηκε από την χούντα για την δράση του. Συνελήφθη το 1973 και πέρασε από το σπουδαστικό της ασφάλειας. Υπηρέτησε το κίνημα των αποδήμων. Μέλος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης (PRC). Μετά το 13ο Συνέδριο αποχώρησε από το ΚΚΕ και συνέχισε μέσα από τις γραμμές του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2ο Συνέδριο του ΣΥΝ μέλος της ΚΠΕ. Επανεκλέγεται στο 4ο, 5ο και 6ο​​ Συνέδριο. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Από τον Αύγουστο του 2015 διαφωνώντας με την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και συμμετείχε στην ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας. Μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ και της ΠΓ της ΚΕ του Αριστερού Ρεύματος της ΛΑΕ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής στα Γιάννενα με τον ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και τελευταία με την ΛΑΕ στην Αττική. Μέλος της Πανηπειρωτικής ΣΕ. Με πλούσια αρθρογραφία σε διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες.

 

Αναστασία Σιδέρη Υποψήφια​​ Ανατολικής Αττικής

Ιδιωτικός Υπάλληλος.​​ Γεννήθηκε το​​ 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στην Νέα Μάκρη. Τέλειωσε το Τεχνικό Λύκειο στην διοίκηση Επιχειρήσεων​​ και​​ δουλεύει​​ στον Ιδιωτικό τομέα ως γραμματειακή υποστήριξη. Έλαβε μέρος σε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες υπερασπιζόμενη τα δίκαια​​ των εργαζομένων. Η Υποψηφιότητά μου σημαίνει συνέχιση των αγώνων δίπλα σε έντιμους και συνεπείς αγωνιστές που απαρνήθηκαν θέσεις και αξιώματα. Για να αγωνιστούμε για την επανάκτηση των δικαιωμάτων μας, απαλλαγμένοι από μνημόνια και λιτότητα. ​​ ​​ ​​ 

 

Ευγενία Σταθακοπούλου​​ Υποψήφια Σάμου

Γεννήθηκα το 1970 στην Κατερίνη σπούδασα Φιλοσοφία στο ΕΚΠΑ, Κοινοτική Ψυχιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Msc και Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής MBA. Τα τελευταία είκοσι χρόνια δουλεύω στην Ψυχική Υγεία και τις Εξαρτήσεις. Είμαι επίσης Ψυχαναλύτρια μέλος της Σχολής των φόρουμ του Λακανικού Πεδίου. Αυτό το χρόνο εργάζομαι ως Θεραπεύτρια Π.Ε. στη Μονάδα Άμεσης Πρόσβασης του ΟΚΑΝΑ .

Είμαι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Σταθακιό, απερχόμενο Περιφ. Σύμβουλο Σάμου. Το 2011 ήρθα με απόσπαση στη Σάμο, στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (τώρα ΚΕΦΙΑΠ τμήμα του Νοσοκομείου Σάμου) Εντάχθηκα με το αντιμνημονιακό κίνημα μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου. Υπήρξα Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής από το 2013 μέχρι την «κολωτούμπα» του 2015, οπότε συνέχισα να αγωνίζομαι μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας. Υπήρξα υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Σάμου το 2014 και το 2015 καθώς πλέον εργάζομαι στην Αθήνα υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων. Είμαι μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ. ​​