ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ

Η παράταση που έδωσε ο πρώην δήμαρχος Καμίνης στους χειροτέχνες να παραμείνουν στις θέσεις τους τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβρη, απλά τους έριξε στα χέρια του νυν δημάρχου Κ. Μπακογιάννη.

Η προσπάθεια να εκδιωχθούν από την περιοχή του Θησείου, την Αποστόλου Παύλου, την Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και την Αιόλου, την Αδριανού, κ.α. και να οριοθετηθούν οι θέσεις σε μακρινές περιοχές από το ιστορικό τουριστικό κέντρο παράλληλα με τον εξαναγκασμό τους να κάνουν έναρξη επαγγέλματος με μπλοκάκια, οδήγησε τους χειροτέχνες σε κινητοποιήσεις πριν τις δημοτικές εκλογές.

Η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής για λιγοστές θέσεις με κλήρωση, δεν άφησαν αδρανείς τους χειροτέχνες που κατέθεσαν δικό τους σχέδιο χωροθέτησης, χωρίς να θέλουν να αφήσουν τις παλιές τους θέσεις, και εκδηλώνουν την αντίθεση τους στα σχέδια της απομάκρυνσης τους με την παρουσία τους στις συνεδριάσεις των συμβουλίων.

Την προηγούμενη εβδομάδα, στις 22/1 στην 3η Δημοτική  Κοινότητα αποφασίστηκε με ψήφους 4 υπέρ  της παράταξης Μπακογιάννη,  3 κατά της Ανοιχτής Πόλης και Λαϊκής Συσπείρωσης και λευκό Γερουλάνου,  η απομάκρυνση των χειροτεχνών.

Ακολούθησε την Δευτέρα 27/1 η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων, όπου μετά την κινητοποίηση των χειροτεχνών έξω από το Δημαρχείο και την εκδήλωση συμπαράστασης συγκεντρωμένων προς τους χειροτέχνες, η Επιτροπή αδυνατώντας να πάρει την ευθύνη παρέπεμψε το θέμα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ώστε να αποφανθεί.

Οι χειροτέχνες έχουν αποφασίσει Ανοιχτή Συνέλευση την Πέμπτη 30 Γενάρη, στις 2μμ, στην Αποστόλου Παύλου καθώς και κινητοποίηση έξω από το ΚΑΣ που θα συζητήσει το θέμα τους την Παρασκευή 31/1 .

Το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ανεξάρτητων Χειροτεχνών – Καλλιτεχνών του Δρόμου.