ΥΠΑΡΧΕΙ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Έκπληξη έχει προκαλέσει η απόλυτη αγνόηση του κοινοτικού συμβουλίου της 5ης  Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων από τον Πρόεδρο της κοινότητας.

Η 5η κοινότητα χρόνια τώρα αναζητεί χώρο στέγασης. Μέχρι σήμερα το συμβούλιο της  5ης κοινότητας  κάθε προσφορά κτιρίου την συζήταγε  σε συνεδρίαση του, όπου είχανε την δυνατότητα οι σύμβουλοι να ανταλλάξουν απόψεις και ως όργανο να αποφασίσουν.

Με την Νέα Δημοτική Αρχή στη  5η Κοινοτική Αρχή αυτό έχει καταργηθεί . Προχώρησε στην ενοικίαση χώρου εν αγνοία του συμβουλίου, με ένα τίμημα αρκετά υψηλό. Οι σύμβουλοι τυχαία ανακάλυψαν ότι μετακομίζει η 5η δημοτική κοινότητα. Δεν είναι μόνο αυτό. Αιτήματα πολιτών – συλλόγων δεν μπαίνουν για συζήτηση όπως αυτά του συλλόγου Ζωοδόχου Πηγής και πολιτών των κάτω Πατησίων και άλλα.

Τα Κοινοτικά Συμβούλια πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του θεσμού των συνεδρίων τους  πανελλαδικά ,τα οποία τα τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιούνται. Η πολιτεία να θεσμοθετήσει την θεσμική και οικονομική αναβάθμιση και οι αιρετοί να υπηρετούν τον θεσμό δημοκρατικά.

Το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του για την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου των κοινοτικών συμβουλίων.

Καλούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων να αναλάβει ανάλογη  πρωτοβουλία .

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε είμαστε όλοι αλληλέγγυοι .Θα νικήσουμε.