Οι Παιδικές Χαρές δεν είναι πολυτέλεια κ. Κόκκαλη

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα της Κίνησης Πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως

Για να μην ξεχνάμε, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλης Κόκκαλης, αρμόδιος για τις Παιδικές Χαρές της Περιφέρειας, αμέσως μόλις ανέλαβε την θέση του πέρυσι τον Σεπτέμβριο έκλεισε και τις τρεις Παιδικές Χαρές στην περιοχή μας.

Μετά από 3,5 μήνες και μετά από κινητοποιήσεις των κατοίκων, άνοιξε η μία (η μεγάλη του Πεδίου του Άρεως). Οι άλλες δύο παραμένουν από τότε κλειστές, αν και σε άριστη κατάσταση.

Με την έναρξη της καραντίνας ως γνωστόν έκλεισε όλο το Πάρκο.
Με το άνοιγμα του Πάρκου, που και αυτό έγινε κατόπιν πίεσης και αφού πριν ο Δήμος είχε ανοίξει τον Εθνικό Κήπο, οι Παιδικές χαρές, παραμένουν κλειστές. Οι μοναδικές κλειστές Παιδικές Χαρές στην Αθήνα!

Η στέρησή τους παραβιάζει βασικά δικαιώματά των παιδιών και των γονέων για ψυχαγωγία και παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο, σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή και ιδιαίτερα στις επιβαρυμένες συνθήκες της πανδημίας.

Ο κ. Κόκκαλης είναι από τα στελέχη της διοίκησης Giorgos Patoulis που δεν ανταποκρίνεται στις αιτήσεις των πολιτών. Είτε έγγραφες είτε τηλεφωνικές.

Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει σέβεται τους κατοίκους να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες τους και με πράξεις να κάνει την δουλειά της.

Εδώ είναι η αναπάντητη επιστολή μας στον κ. Κόκκαλη


Επιστολή προς στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη για τις κλειστές Παιδικές Χαρές

Προς: τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος κ. Βασίλη Κόκκαλη
Από: Την κίνηση πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως
Θέμα: Το συνεχιζομενο κλείσιμο των Παιδικών Χαρών στο Πεδίο του Άρεως και τον λόφο Φινόπουλου
Ημερομηνία: 12 Ιουνίου 2020
Αξιότιμε κύριε Κόκκαλη,
Απευθυνόμαστε σε εσάς ως αρμόδιο για τα Πάρκα και Άλση της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων το Πεδίο του Άρεως και ο λόφος Φινόπουλου.
Οι τρεις παιδικές χαρές (δύο στο Πεδίο του Άρεως και μία στον λόφο Φινόπουλου) παραμένουν κλειστές. Οι δύο από τον Σεπτέμβριο του 2019 και η τρίτη (η μεγάλη του Πεδίου του Άρεως) από την έναρξη της καραντίνας για την πανδημία.
Μας είναι γνωστό ότι όλες οι Παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων και όλων των δήμων που γνωρίζουμε είναι ανοιχτές από την 5η Ιουνίου, σε αντίθεση με τις τρεις μοναδικές Παιδικές Χαρές της περιοχής μας, αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής, που παραμένουν κλειστές.
Η στέρησή τους παραβιάζει βασικά δικαιώματά των παιδιών και των γονέων για ψυχαγωγία και παιχνίδι σε ανοιχτό χώρο, σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή και ιδιαίτερα στις επιβαρυμένες συνθήκες της πανδημίας.
Σας παρακαλούμε ενημερώστε μας για τον λόγο του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των παιδιών από τις Παιδικές Χαρές και τον προγραμματισμό του ανοίγματός τους.
Με εκτίμηση
Η κίνηση πολιτών “Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως
============
Ο κ. Κόκκαλης μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει