ΠΗΓΗ ΕπιΜΕΝΟΥΜΕ Πατησίων

Έβδομο Στρογγυλό Τραπέζι για τα Ναρκωτικά στο Κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το Έβδομο Στρογγυλό Τραπέζι για τα Ναρκωτικά στο Κέντρο της Αθήνας, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του

Επιμένουμε Πεδίο του Αρεως

, παρουσία του

Εθνικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών

. Παρόντες και οι βασικοί εμπλεκόμενοι στη διαχείριση των ναρκωτικών: τοπική αυτοδιοίκηση, επίσημοι επιστημονικοί φορείς διαχείρισης, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών.

Συζητήσαμε πολλά και ενδιαφέροντα και ενημερωθήκαμε αναλυτικά για την τρέχουσα κατάσταση αλλά και για τους άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους. Σχεδιασμός υπάρχει κι έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα, ενώ είναι πλέον ορατή και η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ φορέων που μέχρι πριν λίγο καιρό δυσκολεύονταν να συντονιστούν.
Τι λείπει; H συνεργασία της Πολιτείας και των αρμόδιων φορέων της με την ΚτΠ. Οι εκπρόσωποί της στη συνάντηση δηλώσαμε παρόντες και πρόθυμοι να συμμετέχουμε σε μια οργανωμένη προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν φόβοι και στερεότυπα των τοπικών κοινωνιών. Αλλά και θα προσφέρει την ανατροφοδότηση από την πλευρά των πολιτών, πολύτιμη για κάθε σχεδιασμό που θέλει να θεωρείται ολοκληρωμένος.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το μήνυμα αυτό σήμερα πέρασε κι ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα.
Για μία ακόμη φορά, ευχαριστούμε τον ακούραστο Dimitris Tsiampouris για την πρόσκληση και την επιμέλεια της συνάντησης.