ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ CONTAINERS ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Οι κάτοικοι των Κάτω Πατησίων πληροφορηθήκαμε με δυσάρεστη έκπληξη ότι ο Δήμος Αθηναίων πρόκειται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εγκαταστήσει 4 containers για τη στέγαση Νηπιαγωγείων στην αυλή του Σχολικού Συγκροτήματος «Μιχαήλ Νομικός», όπου ήδη στεγάζονται το 8ο Γυμνάσιο Αθήνας, το 8ο Γ.Ε.Λ., το 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο, το 1ο Εσπερινό Γ.Ε.Λ. και το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιήσει και θα περιφράξει μεγάλο μέρος του «οικοπέδου» του σχολείου, θάβοντας και το εκκλησάκι πίσω από τα containers.
Το 8ο είναι γνωστό σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό φοιτήσαμε πολλοί από εμάς, φοιτούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Στην αυλή του έχουν παίξει γενιές και γενιές από όλη την Αθήνα. Είναι στολίδι και καύχημα της περιοχής, σχολείο εμβληματικό, όλοι ξέρουμε την ιστορία του και τιμάμε τη μνήμη του ευεργέτη Μιχαήλ Νομικού κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου, στο εκκλησάκι του.
Η αυλή του 8ου είναι από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στη γειτονιά μας, μια γειτονιά ασφυκτικά οικοδομημένη, χρόνια υποβαθμισμένη και προκλητικά εγκαταλελειμμένη από τον Δήμο Αθηναίων.
– Με την εγκατάσταση των containers τα δικά μας νήπια καταδικάζετε να ξεκινήσουν τη μαθητική τους ζωή μέσα σε κλουβιά.
-Στερείτε από τη γειτονιά και τους κατοίκους της-τους εφήβους περισσότερο-ελεύθερο χώρο. Στην αυλή του 8ου καταφύγαμε στους σεισμούς πολλοί από εμάς. Ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, δραματικά μας λείπουν οι χώροι άθλησης και παιχνιδιού. Μας στερείτε έναν ακόμη!
-Πιο τραγική είναι ξεκάθαρα η περίπτωση του 23ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας. Και αυτό- όπως και το 8ο – «βλέπει»στον πεζόδρομο Μιχαήλ Νομικού. Το 23ο Δημοτικό ασφυκτιά. Λειτουργεί σε διπλή βάρδια εν έτει 2021. Και εκεί θα τοποθετηθεί container!
Από τα 16 containers που πρόκειται να στηθούν, τα 13 θα εγκατασταθούν σε σχολεία της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, που θα πληρώσει βαρύ το τίμημα της «φροντίδας» του Δήμου Αθηναίων για την Προσχολική Αγωγή.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
• ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ.
• ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ.
• ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.
• ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑ ΒΙΤΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.
Επειδή : ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΑΠΟΘΗΚΕΣ.
Ζητούμε ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ-ΠΟΛΛΑ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΑ- ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ.