Αναδημοσίευση από ΕΦΣΥΝ

Ο Γ. Πατούλης άδειασε τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο ακυρώνοντας εντός 24 ωρών την ανακοίνωση για μεταφορά της αφετηρίας από το Πεδίον του Αρεως. – Αντιδράσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Tον τίτλο του «πρότζεκτ που ανακοινώθηκε και ακυρώθηκε εντός 24 ωρών» διεκδικεί με αξιώσεις η μεταφορά των αφετηριών του ΚΤΕΛ Νομού Αττικής από την οδό Μαυρομματαίων στο Πεδίον του Αρεως στον σταθμό μετρό «Εθνική Αμυνα».

Η μεταφορά των αφετηριών έγινε γνωστή την Τρίτη μέσω ανακοίνωσης της «ΚΤΕΛ Ν. Αττικής Α.Ε.» και εμφανίστηκε σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου να προχωρά «κατόπιν εντολής της Περιφέρειας Αττικής» και σε σφιχτό χρονοδιάγραμμα, καθώς θα ξεκινούσε από το Σάββατο 17 Απριλίου.

Η ανάκλησή της όμως ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι από την Περιφέρεια και έγινε «μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη προς τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο». Τι μεσολάβησε και ο περιφερειάρχης προχώρησε σε εκκωφαντικό άδειασμα του αντιπεριφερειάρχη του; Προφανώς, κάποιες αντιδράσεις.

Πάρκινγκ 199 θέσεων

Τα ΚΤΕΛ θα μεταφέρονταν, υποτίθεται, σε διαμορφωμένο χώρο στη διασταύρωση του παράδρομου της λ. Μεσογείων με την οδό Αναστάσεως, όπου στο παρελθόν στάθμευσαν λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Το σημείο ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Η ανακοίνωση της μεταφοράς των ΚΤΕΛ συνάντησε «αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Δεν θέλουμε τα ΚΤΕΛ. Θέλουμε πάρκινγκ.

Στην πόλη μας είναι πολύ μεγάλος ο φόρτος από οχήματα που ψάχνουν να παρκάρουν», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο δήμαρχος της πόλης, Ηλ. Αποστολόπουλος, εξηγώντας ότι το επίμαχο οικόπεδο ανήκει στην ιδιοκτησία της «Αττικό Μετρό» και είναι μισθωμένο στην εταιρεία «Polis Park», προκειμένου να δημιουργηθεί σταθμός πάρκινγκ 199 θέσεων. Επικαλούμενος επικοινωνία με την «Polis Park», ο δήμαρχος μας ενημερώνει ότι το πάρκινγκ θα είναι έτοιμο τον Μάιο και θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Ιούνιο.

Πληροφορίες της «Εφ.Συν.» λένε ότι αντιδράσεις δεν υπήρξαν μόνο από την πόλη των βόρειων προαστίων, αλλά και από περιοχές που εξυπηρετούν οι γραμμές:

● Ραφήνα – Νέα Μάκρη – Μαραθώνας
● Μαρκόπουλο – Λαύριο – Σούνιο (Π. Ράφτη)
● Ωρωπός (Χαλκούτσι, Συκάμινο)

οι αφετηρίες των οποίων θα παραμείνουν στην οδό Μαυρομματαίων. Η μεταφορά τους «θα πραγματοποιηθεί σε σημείο της Αττικής το οποίο θα επιλεγεί κατόπιν σχετικής διαβούλευσης», αναφέρει η ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής, «καρφώνοντας» τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα εμμέσως πλην σαφώς για… εντολές ελλείψει διαβούλευσης.

Από την άλλη, ο περιφερειάρχης εμφανίζεται να βάζει «φρένο» στο αίτημα κατοίκων της περιοχής του Πεδίου του Αρεως για απομάκρυνση των ΚΤΕΛ, κάτι που για πολλούς αποτελεί προϋπόθεση για την αναβάθμιση του πάρκου.

Ίσως να έβαλε το αίτημα των κατοίκων της αθηναϊκής γειτονιάς σε κατώτερη θέση από τις σχέσεις του με τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, ο οποίος διαδέχθηκε τον κ. Πατούλη στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της ΚΕΔΕ. Ισως να ήθελε να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα καθυπόταξης στον συνεργάτη του, κ. Δημόπουλο, διαβλέποντας πιθανές φιλοδοξίες…