Αναδημοσίευση από ΕΦΣΥΝ

Υπογραφές ενάντια στην ανάθεσή της περιοχής στα χέρια ιδιώτη του real estate συγκεντρώνει η Ανοιχτή Συνέλευση για το Λόφο Στρέφη.

Κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες των Εξαρχείων και του λόφου τονίζουν ότι θέλουν «τον Λόφο Στρέφη Δημόσιο, Ελεύθερο και όχι Ιδιωτικό. Ζούμε Μαζί, αγωνιζόμαστε Μαζί».

Στο κείμενο επισημαίνεται ότι «μετά τη συστηματική παραμέληση του Λόφου Στρέφη από τις δημοτικές αρχές, η παράταξη Μπακογιάννη καταστρατηγώντας κάθε νόμιμη, δημοκρατική διαδικασία, αναθέτει απευθείας μελέτες ανάπλασης, εκτέλεση μέρους του έργου και προμήθεια υλικών, με όρους αδιαφανείς και επιζήμιους, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων real estate.

»Η συμφωνία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περίφραξη όλου του λόφου  και κάγκελα, κάμερες παρακολούθησης σε πολλά σημεία, φυλάκια στις εισόδους και τσιμεντροστρώσεις σε μεγάλα τμήματα του λόφου».

Οι υπογράφοντες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους σε κάθε απόπειρα παρέμβασης και οικονομικής εκμετάλλεσης του Δημόσιου χώρου από οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία και καλούν τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη «να ακυρώσει τη συμφωνία που έκανε με την εταιρία Prodea για τον Στρέφη και να κάνει τα αυτονόητα για τα οποία πληρώνουμε υπέρογκα δημοτικά τέλη:

  • «να επισκευάσει δίκτυα, υποδομές (φως, νερό, πυρόσβεση κ.λπ.), μονοπάτια και κερκίδες
  • να φροντίσει για την αποκατάσταση και συντήρηση του γηπέδου μπάσκετ
  • να δημιουργήσει παιδική χαρά φιλική και πραγματικά χρηστική για όλα τα παιδιά
  • να στηρίξει όπου χρειάζεται το έδαφος και να αντικαταστήσει τα ξερά ή κομμένα δέντρα
  • να ενεργοποιήσει το μόνιμο προσωπικό συντήρησης (κηπουρούς, καθαριστές κ.λπ.).»

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων ενέκρινε τη πρόταση της «Prodea Investments» να «υιοθετήσει» τον Λόφο, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων και σκληρής κριτικής από την αντιπολίτευση, προσφέροντας για την ανάπλασή του 1 εκατ. ευρώ, σε μια περίοδο που επιχειρείται αλλαγή της φυσιογνωμίας των Εξαρχείων μέσω του real estate.