Γιατί συνεχίζεται η αθλιότητα στη Λ. Ηρακλείου, έξω από την πρώην Ασφάλεια Προαστίων;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ»

ΘΕΜΑ: Γιατί το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια της Λ. Ηρακλείου 180 (στην πρώην Ασφάλεια Προαστίων) παραμένουν κατειλημμένα; Η σχετική άδεια που εξεδόθη από τη Δ/νση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινόχρηστων Χώρων έληξε στις 12/05/2021. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε;

Αγαπητοί/τές κύριοι/ρίες,
Το άθλιο κουφάρι της πρώην Ασφάλειας Προαστίων, στη συμβολή των οδών Ηρακλείου και Αγ. Αναστασίας, στη Ριζούπολη, παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα που παραμένει άλυτο και επί δεκαετίες δημιουργεί σημαντικότατες δυσχέρειες στην καθημερινότητα των πολιτών. Επί ενάμισι και πλέον έτος υποτίθεται ότι ξεκίνησαν από τους νέους ιδιοκτήτες εργασίες επισκευών στο εσωτερικό και το εξωτερικό του. Το ήδη προβληματικό στένωμα της Ηρακλείου στο σημείο αυτό επιδεινώθηκε με την κατάληψη του μισού οδοστρώματος και του πεζοδρομίου για την τοποθέτηση ικριωμάτων. Ωστόσο, καμία εργασία δεν έχει πραγματοποιηθεί από τις αρχές του 2020 ενώ, επί της ουσίας, η πρόσβαση των πεζών προς το σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» είναι αδύνατη.

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες μας προς την 5η Δημοτική Κοινότητα, στις 02/04/2021 ο κ. Αδαμόπουλος μας ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινόχρηστων Χώρων εξέδωσε την 24/01/2020 σχετική άδεια με Αρ. Πρωτ. 019040 «με ισχύ το χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία έκδοσής της». Πράγματι, οι εξωτερικές εργασίες (σοβαντίσματα, ελαιοχρωματισμοί κ.λπ.) είναι εργασίες που απαιτούν λίγες εβδομάδες και ορθώς, όταν προκαλείται τόσο σημαντική κυκλοφοριακή επιβάρυνση και δυσχέρεια στις μετακινήσεις στο σημείο, θα πρέπει να προβλέπονται στενά χρονικά περιθώρια.
Ενημερωθήκαμε, ωστόσο, ότι «η Διεύθυνση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων, ανανέωσε την ανωτέρω άδεια κατάληψης κοινοχρήστων χώρων μέχρι την Τετάρτη 12/05/21». Η απαράδεκτη αυτή ανανέωση δημιούργησε αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επί ενάμισι έτος παρακολουθούν εμβρόντητοι το θέατρο του παραλόγου: ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ Ή ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ, ενώ ολόκληρη η περιοχή αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα.
Σήμερα (14 Μαΐου 2021) η ισχύς της ανανεωμένης άδειας που παρείχε η ανωτέρω Διεύθυνση έχει λήξει. Κι όμως, τα ικριώματα παραμένουν στη μέση του οδοστρώματος και τα πεζοδρόμια των οδών Ηρακλείου και Αγ. Αναστασίας είναι ακόμη αποκλεισμένα. Οι μουσαμάδες ανεμίζουν στον αέρα και η συνολική εικόνα του σημείου (που αποτελεί τη βόρεια είσοδο του Δ. Α.) είναι φρικτή.
Ζητούμε εξηγήσεις: Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα του Δήμου για την έγκαιρη απομάκρυνση των άθλιων αυτών παρεμβάσεων στο δημόσιο χώρο; Πότε επιτέλους θα ανασάνουν οι πολίτες; Πότε θα απαλλαγούμε από την βρωμιά και την αθλιότητα μέσα κι έξω από το παράνομο αυτό κτήριο; Πότε, επιτέλους, θα ρυμοτομηθεί ορθά η Λ. Ηρακλείου στο ύψος της Ριζούπολης; Η Δημοτική Αστυνομία (η οποία ρίχνει κλήσεις παράνομης στάθμευσης στο πρώτο πεντάλεπτο) δεν ενοχλείται από την κατάσταση αυτή; Είναι δικό μας θέμα να επιτηρούμε την εφαρμογή του νόμου;
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,
εκ μέρους του Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ»