Συμπαραστεκόμαστε στις πρωτοβουλίες πολιτών του Βύρωνα και του Υμηττού και απαιτούμε από την Πολιτεία να αναλάβει κάθε απαραίτητο μέτρο για να παραμείνουν δημόσια και δημοτικά τα θέατρα Βράχων και ο λόφος Κοπανά.

Σε ιδιώτες θα ανήκουν τα θέατρα Βράχων και ο λόφος Κοπανά στο Βύρωνα, σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου που ανέτρεψε πρωτόδικη απόφαση που τα αναγνώριζε ως δημόσια. Θέατρα, σχολεία, γήπεδα και ένας λόφος με δασικό χαρακτήρα, αλλάζουν χέρια με τίτλους κτήσης της Οθωμανικής περιόδου, με βάση τις οποίες ξεκίνησαν το 2003 οι ιδιωτικές διεκδικήσεις.

Τα θέατρα Βράχων που φιλοξενούν εδώ και δεκαετίες γνωστά φεστιβάλ και πλήθος μουσικών, θεατρικών και άλλων εκδηλώσεων, αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές και δημοφιλείς πολιτιστικές υποδομές της Αθήνας. Διεκδικήθηκαν πριν από χρόνια από τους κατοίκους και τον Δήμο του Βύρωνα με κινητοποιήσεις και αξιοποιήθηκαν σε όφελος όχι μόνο της περιοχής αλλά και όλης της Αθήνας. Θεωρούμε ανήκουστο, σε μια τόσο πυκνοδομημένη πόλη, με τόσο μεγάλη έλλειψη ελεύθερων χώρων και κοινοφελών χρήσεων, να παραδίδονται δημόσιοι χώροι και υποδομές σε ιδιώτες και σε κερδοσκοπική αξιοποίηση. Θεωρούμε απαράδεκτο να δικαιώνονται ακόμη διεκδικήσεις που εμφανίζουν τίτλους προ διακοσίων ετών.

Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας