5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Να διασωθεί ο πλανήτης και το ανθρώπινο γένος

  

Ο Αγώνας μας συνεχίζεται

1)   Για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα παγκόσμια προβλήματα: κλιματική αλλαγή, αποψίλωση δασών, εξαφάνιση ειδών, πυρηνικά όπλα κ.λπ.

2)   Για να αποτραπεί, εν ονόματι του «εθνικού στόχου» της ανάπτυξης με οποιοδήποτε κόστος για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής μας, το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα, της τσιμεντοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού: ουρανοξύστες, τεράστιο καζίνο, μεγάλα ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, γήπεδο γκολφ, συνεδριακά κέντρα, εκτεταμένες μαρίνες κ.λπ.

3)   Για να υλοποιηθεί το ενιαίο, Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή υψηλού πρασίνου: Απομάκρυνση των αυτοκινήτων, συρματοπλεγμάτων και των ασύμβατων για πάρκο λειτουργιών (Μπάντμιντον, ΕΠΟ, Δημόσιες υπηρεσίες), παραχώρηση των στρατοπέδων, καμία νέα δόμηση κ.λπ.

4)   Για να προστατευθεί ο Υμηττός: Καμμία οικιστική επέκταση στον Υμηττό, άμεση απομάκρυνση ασύμβατων για το δάσος εγκαταστάσεων κ.λπ.

5)   Για να αξιοποιηθεί επιτέλους, το οικόπεδο της ΔΕΗ στη γειτονιά μας (επί της οδού Λάμψα), όπως χαρακτηρίστηκε με το ΦΕΚ 46/30-1-2003, δηλαδή ως σχολείο (τα 6 στρέμματα) και πράσινο (τα 3 στρέμματα).

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                       Η Γραμματέας

Μ.Ζωίδης                                                                                          Ε.Παπαδήμα