Το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα καταδικάζει την βία και την τρομοκρατία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων και της αστυνομίας, στους κατοίκους των κάτω Πατησίων. ΜΑΤ, δακρυγόνα, σπρωξίματα, λιποθυμίες ήταν η εικόνα στις 6  π.μ στον χώρο του πρώην εργοστασίου Μηναΐδη – Φωτιάδη. Οι κάτοικοι υπερασπίζονται τον μόνο ελεύθερο χώρο που υπάρχει στην περιοχή και ο οποίος κατακτήθηκε με αγώνες από τους ίδιους  τους κατοίκους . Αγώνες οι οποίοι ξεκίνησαν το 1990 .Καρπός αυτών των αγώνων ήταν να αγορασθεί ο χώρος του πρώην  εργοστασίου  Μηναΐδη – Φωτιάδη από τον Δήμο  Αθηναίων και να γίνει μία ωραία πλατεία με 180 δέντρα ,υπαίθριο πάρκινγκ  150 θέσεις  αυτοκινήτων, 30 θέσεις δικύκλων  (αν και η απόφαση  Π.Δ.Σ 951/1994 προέβλεπε υπόγειο πάρκινγκ) και  παιδική χαρά .

Η Δημοτική Αρχή του κου Μπακογιάννη  με συνοπτικές διαδικασίες  αποφάσισε να καταργήσει το πάρκινγκ σε μία πυκνοδομημένη περιοχή ,να κόψει δέντρα  με το έτσι θέλω χωρίς άδεια , να τοποθετήσει 11 οικίσκους  για την στέγαση προνηπίων  και νηπίων της 5ης κοινότητας.

Το δίλλημα πράσινο ή σχολεία είναι ένα εκβιαστικό δίλλημα  που πατάει σε πραγματικές ανάγκες για πράσινο – ελεύθερους χώρους  και σχολεία.

Το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα καταδικάζει την λογική του διλλήματος  αυτού και καλεί την Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση  για την τοποθέτηση των κοντέινερ .

Χώροι για κατασκευή σχολικών μονάδων  υπάρχουν είναι χαρακτηρισμένοι για σχολεία και οι υπηρεσίες του Δήμου τους γνωρίζουν.

Ο μοναδικός ελεύθερος χώρος στην περιοχή ,  το πάρκο  Μηναΐδη – Φωτιάδη να παραμείνει  ως έχει για τις ανάγκες των κατοίκων.

Το Μέτωπο  Ανατροπής θεωρεί απαράδεκτο να ξεκινούν τα παιδιά  την προσχολική τους ζωή  σε μία παιδούπολη με κοντέινερ.

Καλούμε την δημοτική αρχή να σταματήσει τον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό γατί αυτό δεν μπορεί να περάσει στον Δημοκρατικό λαό της Αθήνας.

Καλούμε τους κατοίκους να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον αγώνα για ανάπτυξη του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων αλλά και για σχολεία με τις απαιτούμενες  προδιαγραφές .

Κανένα παιδί σε κοντέινερ. Η πλατεία ανήκει στους κατοίκους και θα παραμείνει για αυτούς.

Η βία δεν θα περάσει

Δεν τους φοβόμαστε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας.