Παράσταση διαμαρτυρίας στο Αττικό Άλσος για τον αποκλεισμό ελεύθερης πρόσβασης

Μεγάλο τμήμα του Αττικού Άλσους έχει αποκλειστεί από την ελεύθερη χρήση και πρόσβαση των κατοίκων. Ως αποτέλεσμα οι υφιστάμενοι αθλούμενοι αλλά και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος ελεύθερα και φυσικά δωρεάν τα γήπεδα του άλσους διαμαρτύρονται για αυτή την κίνηση.

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γήπεδα τένις του Αττικού Άλσους, όπου εδώ και 10 χρόνια οι πολίτες αθλούνται δωρεάν. Από την περασμένη Δευτέρα, στα 4 γήπεδα έχει μπει λουκέτο και όποιος θέλει να αθληθεί τις περισσότερες ώρες της εβδομάδας θα αναγκαστεί να πληρώνει.

Σύμφωνα με καταγγελία της Ομάδα Facebook Αθλούμενοι στο Αττικό Άλσος, η Περιφέρεια Αττικής και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αποκλείουν την ελεύθερη και δωρεάν άθληση από το Αττικό Άλσος. Σε πρόσφατο δημοσίευμα, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, φέρεται να έχει προχωρήσει σε εκχώρηση του δημόσιου χώρου των τεσσάρων γηπέδων του Αττικού Άλσους σε ιδιωτικό όμιλο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ενώ αρνείται την όποια συζήτηση εντός περιφερειακού συμβουλίου και μετακυλίει τις ευθύνες σε μια συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Συγκεκριμένα οι «Αθλούμενοι στο Αττικό Άλσος», στη σχετική τους ανάρτηση αναφέρουν:

«Εδώ και δέκα χρόνια η χρήση των γηπέδων Αντισφαίρισης του Αττικού Άλσους ήταν ελεύθερη από τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνταν προγράμματα δωρεάν προπονήσεων για ενήλικες και παιδιά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από τις 17-8-21, όμως, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραχώρησε τη χρήση και εκμετάλλευση των γηπέδων τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας, κατόπιν της από 22-2-2021 τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΓΓΑ και της Περιφέρειας Αττικής. Η τροποποίηση έδινε την δυνατότητα στην ΓΓΑ να παραχωρεί τη χρήση κι εκμετάλλευση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους σε αθλητικά σωματεία!

Είμαστε αθλούμενοι στο Αττικό Άλσος και ωφελούμενοι του προγράμματος «Αττικό Άλσος – Άθληση για όλους».

Ζητάμε:

· την ανάκληση της τροποποιημένης σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,

· την ανάκληση της απόφασης της ΓΓΑ για την παραχώρηση των τεσσάρων γηπέδων τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας και

· την επιστροφή της διαχείρισης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε να επανακτήσουν τα γήπεδα το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα τους.