Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια σας από του δημόσιους και ελεύθερους χώρους» η ανοιχτή συνέλευση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη πραγματοποιεί σήμερα, στις 17:30, συγκέντρωση στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της περιοχής.

Όπως τονίζεται στο κάλεσμα, «με «δούρειο ίππο» τα αντιπλημμυρικά έργα ξεκινά η ανάπλαση του λόφου Στρέφη σε λίγες βδομάδες, σύμφωνα με το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων και την ανάθεση του έργου στην κτηματομεσιτική εταιρεία επενδύσεων Prodea Investments».

Τον περασμένο Ιανουάριο το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων ενέκρινε τη πρόταση της «Prodea Investments» να «υιοθετήσει» τον Λόφο, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων και σκληρής κριτικής από την αντιπολίτευση, προσφέροντας για την ανάπλασή του 1 εκατ. ευρώ, σε μια περίοδο που επιχειρείται αλλαγή της φυσιογνωμίας των Εξαρχείων μέσω του real estate.

Ακολούθως ενέκρινε τη σχετική διαχειριστική μελέτη για τη συντήρηση και αναβάθμιση του λόφου, αλλά οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν προβληματισμούς και επιφυλάξεις κυρίως λόγω της περίφραξης που προβλέπεται, αλλά και λόγω των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής στο θέμα της ανάπλασης.

Αναδημοσίευση από efsyn.gr