ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Πληρ. Τηλέφ. 6974888323, 6946048790, 6977462193, 6941639001  

                                                                                          Αθήνα   24-5-2022

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή, 22.5.2022, πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΟΥΔΗ (ΜΠΓ) ο προγραμματισμένος από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ μας περίπατος που είχε τη μορφή ξενάγησης και ενημέρωσης για την ιστορία του ΜΠΓ και τις εξελίξεις που αφορούν την πορεία υλοποίησής του.

Στον περίπατο, που είχε διάρκεια δύο ωρών, πήρε μέρος πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, ήταν δε παρόντες εκπρόσωπος μέλους του Κοινοβουλίου, επικεφαλής και μέλη Δημοτικών Παρατάξεων των Δήμων Αθηναίων και Παπάγου – Χολαργού, μέλη κοινωνικών φορέων και πολίτες που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους και την ανησυχία τους για την συνεχή υποβάθμιση των χώρων υψηλού πράσινου στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Κατά τη διάρκεια του περιπάτου έγιναν στάσεις σε επίκαιρα σημεία και πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις από μέλη της Επιτροπής μας για κάθε ένα από αυτά και τους κινδύνους που καταφανώς διατρέχουν, τον κατακερματισμό του ενιαίου χώρου, την εμπορευματοποίησή του σε αντίθεση με το σκεπτικό της παραχώρησής του. ‘Ελαβαν γνώση και για κάθε ενέργειά μας που είχε ως αποτέλεσμα να αποτραπούν δυσμενέστερες εξελίξεις από όσες έχουν επισυμβεί και που εύκολα γίνονται αντιληπτές.

Παράλληλα έγιναν διευκρινιστικές ερωτήσεις και παρεμβάσεις από πολλούς συμμετέχοντες, οι οποίοι συμφώνησαν στο ότι η εγκατάλειψη του ΜΠΓ από την Κεντρική Διοίκηση και τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές είναι απαράδεκτη και η εμπορευματοποίησή του, που με ευθύνη τους συντελείται, επικίνδυνη.  Ταυτόχρονα διαβεβαίωσαν ότι, με ανάλογες πράξεις της αρμοδιότητάς τους, θα είναι πάντα δίπλα σε κάθε προσπάθεια που θα συμβάλλει στην ταχεία ολοκλήρωση της υλοποίησης του ΜΠΓ, αναγνωρίζοντας ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα περιθώριο απώλειας του τελευταίου πνεύμονα πράσινου στη πόλη μας..

Παρά την υψηλή θερμοκρασία της ημέρας η λήξη του περιπάτου βρήκε το σύνολο σχεδόν όσων ξεκίνησαν να φθάνουν και στο τέρμα, διαβεβαιώνοντάς μας για την πίστη τους πως με τον αγώνα όλων μας θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Ύστερα από αυτά, η ΕΠΙΤΡΟΠΗ μας ευχαριστεί όλους όσους πήραν μέρος, και με αναπτερωμένες τις ελπίδες της δηλώνει ότι θα προγραμματίσει σύντομα τις επόμενες αγωνιστικές δράσεις της και ότι δεν θα σταματήσει μέχρι τον τελικό στόχο,  έχοντας και την συμπαράσταση των συμπολιτών μας.

Η Γραμματεία της Επιτροπής