Η «αναβάθμιση» του Πεδίου του Άρεως ανατίθεται σε ιδιώτες.

Δυστυχώς οι παλαιότερες πληροφορίες μας για την ανάθεση του σχεδιασμού και της «αναβάθμισης» του Πεδίου του Άρεως σε ιδιώτες βγαίνουν αληθινές. Ο κύριος Πατούλης πιστός στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κόμματός του, αντί να στελεχώσει την υπηρεσία της Περιφέρειας με το αναγκαίο και ικανό προσωπικό, παραδίδει στους ιδιώτες την «αναβάθμιση» του Πάρκου μας. Δίνοντας παραπλανητικές απαντήσεις, προ μηνών, για τις σχέσεις του με το Ίδρυμα Ωνάση προχωρά σήμερα στην παράδοση του Πεδίου του Άρεως στους σχεδιασμούς και τα οράματα του εν λόγω Ιδρύματος .Με πρόσχημα τις δήθεν χορηγίες εκ μέρους του Ιδρύματος θα μπορεί να αποφασίζει για σειρά εργασιών όπως δεντροφυτεύσεις, υδάτινες διαδρομές, πλακοστρώσεις παροχή internet και άλλα με δικούς του σχεδιασμούς και δικές του τεχνικές προδιαγραφές με την εταιρεία του  Αριάνα Ελλάς Α.Ε.

Ο κύριος Πατούλης χωρίς να έρθει σε καμία καμία επαφή και διαβούλευση με τους κατοίκους και επισκέπτες του πεδίου του Άρεως απεμπολεί τα δικαιώματα της Περιφέρειας που αφορούν το δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου και τα εκχωρεί σε φιλικά προσκείμενους προς αυτόν ιδιώτες.Όλοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους αυτής της εκχώρησης.

Ήδη δείγματα γραφής της συνεργασίας Περιφέρειας- Ιδρύματος Ωνάση είχαμε από την κακοποιητική προς το περιβάλλον του Πεδίου του Άρεως περσινή έκθεση εικονικής πραγματικότητας μέσα στο φυσικό περιβάλλον του πάρκου. Φέτος παρουσιάζεται μία παρόμοια έκθεση. Θα συμβουλεύαμε εκθέσεις με τεχνολογικό και ηλεκτρονικό ενδιαφέρον να γίνονται σε φιλικούς προς αυτές χώρους, όπως η Τεχνόπολις στο Γκάζι.

Για μία ακόμα φορά απαιτούμε από τον κύριο Πατούλη να σεβαστεί και να προστατεύσει τον ελεύθερο χώρο πρασίνου, που του ανέθεσε ο λαός της Αττικής να διοικεί. Οι αλλεπάλληλες κακοποιήσεις που έχει κάνει στο χώρο, συνεχίζοντας και επαυξάνοντας την κακή αρχή που έκανε η διοίκηση Δούρου, είναι αρκετές. Καλό θα ήταν να σταματήσουν εδώ. Ο δημόσιος ελεύθερος χαρακτήρας του Πεδίου του Άρεως δεν πρέπει να αλλοιωθεί με κανένα τρόπο. Οι ιδιωτικοποιήσεις  καραδοκούν. Το πάρκο διατήρησε το δημόσιο, ελεύθερο χαρακτήρα του στην κατοχή, στον εμφύλιο, στη δικτατορία του 67 και θα ήταν πολύ άσχημο να τον χάσει τα χρόνια της δημοκρατικής Ελλάδας.

Υ.Γ.Κύριε Πατούλη μία επαφή με τον κόσμο που ζει και επισκέπτεται το Πεδίο του Άρεως κάθε μέρα δεν θα ήταν κακή ιδέα. Ίσως να ξέρουν κάτι παραπάνω αυτοί από ανθρώπους που επισκέπτονται το πάρκο δυο-τρεις φορές το χρόνο για φιέστες και φανφάρες


ΚΑΛΕΣΜΑ


Περίοικοι του Πεδίου του Άρεως, φίλες και φίλοι.
Το Πάρκο μας κινδυνεύει από τα σχέδια Πατούλη. Με το πιο πρόσφατο εκχωρεί  δικαιώματα και αρμοδιότητες της Περιφέρειας σε «φίλους» ιδιώτες.
Αυτό το θεωρούμε αρχή ιδιωτικοποίησης του χώρου και πρέπει οπωσδήποτε να το αποτρέψουμε.
Όλοι μαζί συγκεντρωνόμαστε την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ στις 7.30 μ.μ, στο άγαλμα της Αθηνάς, για να διαμαρτυρηθούμε κάνοντας πορεία μέσα στο Πεδίο του Άρεως.

  • Το Πεδίο του Άρεως είναι δημόσιο αγαθό, έξω το Ίδρυμα Ωνάση από αυτό.
  • Το Πεδίο του Άρεως ανήκει στο λαό και όχι σε ιδιώτη χορηγό

Κάτοικοι και συλλογικότητες για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του Πάρκου.